IMG_9005Stichting Jeugdland draait compleet op vrijwilligers. Jaarlijks hebben wij zo’n 70 tot 80 actieve vrijwilligers die zich inzetten tijdens Jeugdland.

Omdat er ieder jaar toch enig verloop zit in de vrijwilligersgroep zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Je kunt al vrijwilliger worden vanaf 15 jaar. Het is niet verplicht om alle dagen aanwezig te zijn. Dit mag je zelf indelen. Je kunt al vanaf een halve dag vrijwilliger worden! Als je je opgeeft gaan we er wel vanuit dat je er bent, want vrijwillig is niet vrijblijvend. Wij moeten immers ieder dag er zeker van kunnen zijn dat we genoeg vrijwilligers hebben om de poort te kunnen openen. Het is ook mogelijk een Maatschappelijke Stage te lopen bij Jeugdland.

Wanneer je jezelf aanmeldt als vrijwilliger zul je met enige regelmaat post (e-mail) ontvangen van Jeugdland. Zo zijn er altijd twee vrijwilligersvergaderingen voor Jeugdland, waarin we samen met het bestuur voorruit kijken en meedenken voor het komende Jeugdland. Zo raak je als nieuwe vrijwilliger alvast bekend met onze stichting en ook voor de vrijwilligers die al jaren meedraaien is het altijd weer prettig om met elkaar te praten  en na te denken over het komende Jeugdland.

Tijdens Jeugdland is er voor de vrijwilligers in de pauzes gratis koffie en thee. Ook is er tijdens de lunchpauze gratis soep te krijgen in de Staftent. Na afloop van ieder dag praten we met elkaar nog even na onder het genot van een drankje. Daarnaast zijn er voor vrijwilligers een aantal leuke extra activiteiten op de zaterdagavonden tijdens Jeugdland. Zo is er een BBQ, activiteitenavond en een afsluitavond. Voor ouders van kinderen die op Jeugdland komen spelen is er een extraatje, hun kinderen mogen op de dagen dat zij als vrijwilliger komen helpen gratis mee naar binnen.

Na Jeugdland wordt er ook een evaluatieavond georganiseerd, waarvoor je als vrijwilliger ook wordt uitgenodigd. Tot slot zijn gedurende het hele jaar een klein groepje vrijwilligers bezig met de activiteiten van het komende Jeugdland voor te bereiden. Dit gebeurd vanaf november iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur.

Om alles tijdens Jeugdland goed te laten verlopen, zowel tussen de vrijwilligers en de kinderen, als tussen de vrijwilligers onderling maken wij gebruik van een vrijwilligersreglement met daarin de belangrijkste afspraken. Om daarnaast ook een veilig omgangsklimaat te waarborgen dient iedere vrijwilliger ons een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overhandigen en maken wij gebruik van een gedragscode en meldprotocol. Ook beschikken wij over een vertrouwenspersoon.

Enthousiast geworden en wil je je opgeven als vrijwilliger? Meld je dan hier aan of kom tijdens Jeugdland of op woensdagavond langs op de Wipakker 6 in Etten-Leur!