Praktische informatie

Algemeen
Jeugdland is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij moeten zelfstandig op Jeugdland kunnen verblijven. Onze vrijwilligers zorgen voor de begeleiding bij de activiteiten en houden alles zo goed mogelijk in de gaten. Wij kunnen echter kinderen geen persoonlijke begeleider geven. Wanneer u kind toch graag naar Jeugdland wil komen, kunt u als ouder gratis mee naar binnen en mag u de gehele dag bij u kind blijven. Er is hiervoor zelfs een speciale Oudertent, waar u kunt afspreken met uw kind dat hij/zij u daar kan vinden.
Jeugdland wordt gehouden op een afgesloten terrein, waarbij het terrein alleen kan worden verlaten langs de kassa, waar altijd iemand aanwezig is. Het verlaten van het terrein is wel op eigen risico, spreek dus goed af met uw kind of deze zelf naar huis mag, of dat u het kind op komt halen.
Tussen 12:15 uur en 13:00 uur zijn alle tenten gesloten op Jeugdland. De vrijwilligers uit de tenten hebben dan lunchpauze. De kinderen kunnen op het veld hun boterhammen eten of naar huis gaan. De vrijwilligers van de buiten spelen organiseren vanaf 12:30 t/m 13:00 uur een middagspel. Bij slecht weer kunnen de kinderen in de Oudertent of Theatertent hun boterhammen opeten en wordt er ook een binnenactiviteit gehouden.

Kosten & betaling
De entree voor Jeugdland is € 2,50 per kind, per dag. Er zijn geen abonnementen te koop en het is ook niet mogelijk om voor meerdere dagen vooruit kaarten te kopen. Naast de entree kost alleen de Snoepwinkel nog geld. Hier kunnen de kinderen voor bedragen tussen de € 0,05 en € 0,60 drinken, chips, ijs of snoep kopen. Alle overige activiteiten zijn bij de entree inbegrepen. Mocht u kind willen telefoneren naar huis, dan vragen wij hiervoor € 0,20. Dit om te zorgen dat de telefoon alleen voor dringende zaken wordt gebruikt. Alle betalingen op Jeugdland dienen contant te worden voldaan, er kan niet worden gepind. Voor BSO-groepen of kinderdagverblijven die met een groep komen spelen is het mogelijk een factuur te maken.

Maandag 9 juli 2012 (Dag 1) (105)Parkeren & fietsenstalling
Jeugdland beschikt over een eigen fietsenstalling binnen de poort waar kinderen hun fiets kunnen stallen. Ondanks dat de stalling binnen de poort is, wordt deze niet bewaakt. Zet je fiets dus goed op slot. Er mogen geen fietsen buiten de poort van Jeugdland worden geplaatst, omdat deze zo de toegang tot Jeugdland of de brandweer kunnen blokkeren.
Als u als ouder meekomt met uw kind en met de auto komt, adviseren wij u te parkeren op het parkeerterrein naast de brandweer, hier zijn voldoende parkeerplaatsen. Ook als u alleen uw kind komt afzetten vragen wij u dit niet te doen voor de poort van Jeugdland of op straat, want zowel het terrein van Jeugdland als de uitrit van de brandweer moet ten allen tijden vrij blijven!

Persoonlijke eigendommen
Wij adviseren kinderen zo min mogelijk waardevolle spullen mee te geven. Fietssleutels en portemonnees kunnen bij de kassa in bewaring worden gegeven. Wij rekenen hier niets voor, maar het is wel volledig op eigen risico. Zorg dat de fietssleutel en portemonnee altijd zijn voorzien van naam van uw kind. Een mobiele telefoon adviseren wij om thuis te laten, mocht u kind willen bellen dan kunnen ze hiervoor terecht in de Staftent.
Jassen en tassen kunnen naast de kassa in de Tassentent worden weggelegd. Er staan hier een aantal kasten waar de kinderen zelf hun jas en tas kunnen wegleggen, ook dit weer volledig op eigen risico. Zorg dat uw kinderen hier geen portemonnees, mobiele telefoons e.d. in laten zitten!

Activiteiten
Op Jeugdland hoeft niemand zich te vervelen. Voor ieder kind is er wel een leuke activiteit. We hebben natuurlijk de diverse tenten met de vaste activiteiten, maar er zijn ook dagelijks wisselende extra activiteiten. Daarnaast wordt er geprobeerd in de Knutseltent en Timmertent iedere dag weer iets anders te maken. Kinderen kunnen onbeperkt en zonder zich aan te melden of op te geven deelnemen aan alle activiteiten en spellen. Uitzondering hierop zijn toernooien, hiervoor wordt vaak wel ingeschreven, maar dit gebeurd op de dag van de activiteit. Alle gemaakt knutsel- en timmerwerkjes mogen aan het eind van de dag kosteloos mee naar huis worden genomen. Wanneer kinderen het achter laten wordt het weggegooid, zodat de volgende dag weer met een opgeruimde tent kunnen beginnen.

Eten & drinken
Kinderen die een hele dag naar Jeugdland komen dienen zelf voldoende eten en drinken mee te nemen. Ze kunnen daarnaast in de Kooktent pannenkoeken (hele dag) en friet (alleen ‘s middags) krijgen, dit zit bij de entree inbegrepen. In de Snoepwinkel zijn snoepjes, drinken, chips en ijsjes te koop tegen kleine prijsjes. De Kooktent en Snoepwinkel zijn echter net als de andere tenten tussen 12:15 uur en 13:00 uur gesloten. Er wordt tijdens de middagpauze wel aan iedereen een bekertje ranja uitgedeeld. Bij warm weer zal vaker ranja worden uitgedeeld.

Toiletten
Jeugdland beschikt over vier toiletten die gratis toegankelijk zijn voor de kinderen. Zij moeten wel zelf in staat zijn naar het toilet te gaan, wij bieden hierbij geen ondersteuning.

Goed & slecht weer
Jeugdland gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Bij regenachtig weer worden er geen buiten activiteiten gehouden en zal ook de huttenbouw gesloten worden. De activiteiten in de tenten gaan gewoon door. De Buiten Spelen probeert zoveel mogelijk binnen activiteiten te organiseren. Zorg wel dat uw kind bij dagen met slecht weer hier goed op gekleed is. Zij moeten via buiten naar andere tenten en de tenten zijn niet verwarmd.
Omdat Jeugdland in de zomer wordt gehouden gaan we er natuurlijk vanuit dat het over het algemeen mooi zomers weer is. Bij lekker warm weer zullen wij extra activiteiten met water doen. Ook hebben we dan een waterglijbaan en buikschuifbaan. Geef u kinderen op deze dag dus zwemkleding, droge kleding en een handdoek mee. Er zijn geen kleedruimtes aanwezig, omkleden kan eventueel in de toiletten.

IMG_0018EHBO
Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als er wat gebeurd kunnen de kinderen zich melden bij de Staftent, waar ook de EHBO zit. Hier is altijd iemand aanwezig met een geldig EHBO-diploma. De EHBO-ers mogen geen medicijnen toedienen!

Medicijn gebruik / allergieën
Kinderen die medicijnen gebruiken moeten zich na binnenkomst met hun ouder en de medicijnen melden bij de Staftent. Wij nemen de medicijnen dan in bewaring en vragen u als ouder een formulier over het medicijngebruik in te vullen. U kind moet de medicijnen zelf op de juiste tijd komen ophalen en innemen. Wij kunnen dit niet voor alle kinderen bijhouden en zijn daarnaast niet bevoegd medicijnen toe te dienen. Laat u kind nooit de medicijnen in de tassen bewaren, zodat andere kinderen deze niet per ongeluk kunnen innemen! Ook vragen wij u allergieën van uw kind aan ons te melden, zodat we weten hoe te handelen mocht er onverhoopt wat gebeuren.

Contactgegevens
Wij vragen u te zorgen dat uw kind altijd contact gegevens bij heeft waarop wij u kunnen bereiken. Wanneer uw kind ziek wordt of gewoon naar huis wil kunnen wij u bereiken. U kind kan voor het bellen terecht in de Staftent. Wij rekenen wel €0,20 voor het bellen, zodat de telefoon alleen voor dringende zaken gebruikt wordt.

Gevonden voorwerpen
Naast de kassa staat gedurende Jeugdland een bak voor de gevonden voorwerpen. Alles wat wij vinden zullen wij in deze bak doen. Na Jeugdland blijven gevonden voorwerpen nog even bewaard, maar uiteindelijk ruimen we alle gevonden spullen op.

Roken & huisdieren
Jeugdland is rookvrij! Er mag binnen de poort nergens worden gerookt, behalve door de vrijwilligers in de Staftent tijdens hun pauzes. Voor u als ouder hebben wij buiten de ingang nabij de kassa een speciale rookplaats gemaakt. U mag alleen hier roken. Daarnaast is ook het meebrengen van (aangelijnde) huisdieren niet toegestaan. Wij vragen om uw medewerking.