Huttenbouw

IMG_9075Dit is het visitekaartje van Jeugdland Etten-Leur. Met echte pallets, zagen, spijkers en hamers worden hier de mooiste bungalows gebouwd. Kinderen kunnen hier naar hartenlust hun eigen dorp bouwen. Dit wordt begeleid door stoere vrijwilligers. De hutten mogen maximaal 1 verdieping boven op de begane grond hebben. Natuurlijk zorgen de meisjes van de stoere bouwers voor de nodige versiering  aan deze hutten. Dit wordt over het algemeen gemaakt in de Knutseltent of Timmertent.

Jeugdland heeft een aantal eigen hamers en zagen. Deze mogen gebruikt worden door de kinderen. Kinderen mogen ook een eigen hamer meenemen op eigen risico. Zorg dus dat hierop goed de naam van het kind vermeld staat. De kinderen moeten hamers en zagen in de hut laten liggen tijdens Jeugdland of anders in hun tas stoppen. Ze mogen niet met gereedschap over de rest van het terrein rondlopen.

20120725-Jeugdland-0092Ieder week is er een prijsuitreiking voor de mooiste hut met de bouwers die het beste hebben samengewerkt. In de laatste week is de uitreiking al op woensdag, omdat de huttenbouw de laatste dag van Jeugdland niet meer open is, want dan wordt het zorgvuldig opgebouwde dorp met grote machines weer afgebroken. Dit is altijd indrukwekkend om te zien voor de kinderen, een attractie op zich!