We hebben gewerkt aan een kleinschalig alternatief programma voor Jeugdland 2020. Vanwege het Covid-19 virus hebben we namelijk eerder moeten besluiten dat Jeugdland niet op de gebruikelijke manier kon doorgaan. 4 weken lang zijn er op iedere dinsdag- & vrijdagmiddag een aantal leuke activiteiten op ons terrein aan de Wipakker. We organiseren deze activiteiten in samenwerking met Loods11, Mabuhay Selfdefense en Buurtsportcoach Etten-Leur en sluiten hiermee aan op hun activiteitenprogramma. Op deze pagina vindt je alle informatie en het volledige programma.

Data

21, 24, 28 & 31 juli,
4, 7, 11 & 14 augustus

Tijden

13:00 uur t/m 16:00 uur

 

Kosten

GRATIS, maar bij te
grote drukte: vol = vol

 

Programma

Het programma van het alternatieve Jeugdland bestaat uit een wisselend programma op 8 middagen. Zie hiervoor het onderstaande schema. Daarnaast zullen er op deze dagen ook wat kleine spellen gespeeld kunnen worden of worden er nog wat kleine buitenspeel activiteiten georganiseerd. Ook de speeltuin die vast op ons terrein staat is te gebruiken.

In principe is er vrije inloop en kan er op verschillende momenten worden deelgenomen aan de activiteiten. Dit alles vindt plaats op onze locatie aan de Wipakker in Etten-Leur, waar normaal ook Jeugdland gehouden wordt. Let op, de normale tenten en activiteiten die we tijdens Jeugdland aanbieden zijn er niet, het is enkel onderstaand programma.

Dinsdag 21-07

 • Workshop graffiti spuiten
 • Basketbal workshop
 • Diverse kleine spellen / activiteiten

Vrijdag 24-07

 • Gekko run stormbaan
 • Ride along activities – longboarden
 • Diverse kleine spellen / activiteiten

Dinsdag 28-07

 • Ride along activities – boogschieten
 • Knotsbal toernooi
 • Bezoek politie (onder voorbehoud)
 • Diverse kleine spellen

Vrijdag 31-07

 • Dansclinic Trivium sport & Dance

 • Buikschuifbaan (water)

 • Diverse kleine spellen

Dinsdag 04-08

 • Lasergamen
 • Flessen- / blokjesvoetbal
 • Diverse kleine spellen / activiteiten

Vrijdag 07-08

 • Ride along activities – boogschieten
 • buikschuifbaan & waterpret
 • Diverse kleine spellen 
 • knutselen

Dinsdag 11-08

Gaat niet door i.v.m. de aanhoudende hitte.

Vrijdag 14-08

 • Graffiti workshop (kijken)
 • Wedstrijd streetleague
 • DJ
 • Zelfverdedigingsworkshop
 • Buikschuifbaan & waterpret

Praktische informatie

Lees hieronder alle praktische informatie voor een bezoek aan het alternatieve Jeugdland deze zomer. Inschrijven of aanmelden is niet nodig, maar houd er rekening mee dat het alternatieve Jeugdland veel kleinschaliger is dan hoe we Jeugdland normaal organiseren. Bij een te grote toeloop kunnen we de poort (tijdelijk) sluiten.

Algemeen

Het alternatieve Jeugdland bestaat uit kleinschalige buitenspeel activiteiten en is voor kinderen van ongeveer 6 t/m 14 jaar. De kinderen moeten in staat zijn zelfstandig naar ons te komen en bij ons te blijven. Vanwege de richtlijnen van het RIVM is het niet mogelijk om als ouder(s)/verzorger(s) mee te komen. Onze vrijwilligers zorgen voor de begeleiding bij de activiteiten en houden alles zo goed mogelijk in de gaten. Wij geven echter geen 1-op-1 begeleiding. Maak daarom duidelijke afspraken met uw kind en zorg voor een telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken!

Veiligheid & Covid-19

Jeugdland wordt gehouden op een omsloten terrein. Het verlaten van het terrein is op eigen risico, maak dus goede afspraken met uw kind over het naar huis komen. Daarnaast respecteren wij de richtlijnen van het RIVM m.b.t. Covid-19. Onze vrijwilligers houden zoveel mogelijk afstand van de kinderen en bij te grote drukte kunnen we de poort sluiten. Wij vragen u met uw kind te bespreken dat zij zoveel mogelijk afstand houden van de vrijwilligers en regelmatig hun handen wassen. Indien uw kind klachten vertoont, houd hem/haar dan thuis!

Kosten

Voor de alternatieve activiteiten van Jeugdland hoef je geen entree te betalen. We organiseren kleinschalige activiteiten op ons terrein aan de Wipakker met vrije inloop. Die organiseren we grotendeels met voor ons reeds beschikbare (spel)materialen. En we hebben voor een aantal activiteiten sponsors gevonden. Voor de rest bieden we geen voorzieningen, zoals normaliter bijvoorbeeld onze snoepwinkel.

EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom is er altijd iemand met een geldig EHBO-diploma aanwezig voor als het nodig is. Ook vragen wij u te zorgen dat uw kind altijd een telefoonnummer bij heeft waarop wij u of een andere verzorger kunnen bereiken wanneer dit nodig is. 

Toiletten

Op het terrein zijn toiletten aanwezig. Uw kind dient hier zelfstandig gebruik van te maken. De toiletten zullen regelmatig gereinigd worden. Daarnaast vragen wij uw kind er op te attenderen regelmatig zijn/haar handen te wassen, dit kan bij de toiletten.

Eten & drinken

In principe moeten de kinderen eigen drinken en eventueel wat te eten/snacken meenemen. Er is geen snoepwinkel of kooktent op het alternatieve Jeugdland. Mogelijk zal er af en toe een bekertje ranja of een ijsje worden uitgedeeld, echter zijn we hier afhankelijk van sponsoring. Uiteraard is er wel de mogelijkheid tot het vullen van een flesje of bidon met water.

Kom op de fiets!

Wij vragen om uw kind zelfstandig te voet of op de fiets te laten komen. Zo voorkomen we dat het te druk wordt met brengen & halen, waardoor het voor u als ouders/verzorgers niet lukt om afstand te houden. Daarnaast is het een kleinschalig en beperkt programma, dus zo kan u kind komen en gaan wanneer hij/zij dat wil. Fietsen kunnen binnen de poort op het terrein worden gestald. 

Weersomstandigheden

We hopen natuurlijk op droog en zonnig weer. Bij een enkele bui en/of een koudere dag gaan de activiteiten gewoon door. Zorg wel dat uw kind bij dagen met kouder en/of regenachtig weer hier goed op gekleed is. De activiteiten vinden bijna allemaal in de buitenlucht plaats en er is beperkte schuilmogelijkheid. Bij warm weer zullen wij activiteiten met water doen. Geef u kinderen op deze dag dus zwemkleding, droge kleding en een handdoek mee. Er zijn geen kleedruimtes aanwezig, omkleden kan in de toiletten.

Persoonlijke eigendommen

Wij adviseren kinderen zo min mogelijk waardevolle spullen mee te laten nemen. De activiteiten zijn gratis en er is verder niets te koop. Je portemonnee, mobiele telefoon e.d. kun je dus gewoon thuis laten. Er is geen garderobe aanwezig. Het meenemen van waardevolle spullen is op eigen risico. In geval van nood kan uw kind via ons naar u bellen.  Achtergebleven spullen zullen wij gedurende het alternatieve Jeugdland bewaren en kunt u op een van de andere dagen ophalen. Na de laatste dag zullen alle spullen die zijn achtergebleven worden weggegooid.

Contact

Wipakker 6 4872 XH Etten-Leur
(naast de brandweerkazerne)

076 - 5037 089
(op woensdagavond tussen 19.30 -22.30 uur en tijdens Jeugdland)

info@jeugdlandettenleur.nl