Veelgestelde vragen

Wanneer is Jeugdland?
Jeugdland 2019 is van 15 juli t/m 1 augustus, iedere maandag t/m vrijdag. In de derde en laatste week t/m donderdag.

Voor welke leeftijd is Jeugdland?
Jeugdland is voor alle kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar. 13 en 14 jarigen die het nog leuk vinden en zich dus nog kunnen vermaken mogen ook komen. Vanaf 15 jaar kun je vrijwilliger worden.

Waar wordt Jeugdland gehouden?
Jeugdland wordt gehouden in Etten-Leur, op onze locatie aan de Wipakker 6. Dit is naast de brandweer.

Wat zijn de openingstijden van Jeugdland?
Jeugdland opent ’s ochtends om 09:00 uur en sluit om 16:00 uur. Tussen 12.15 en 13.00 uur is er lunchpauze. De tenten en snoepwinkel zijn dan gesloten. Kinderen kunnen wel op het terrein blijven. Voor wat drinken wordt gezorgd, en eigen boterhammen kunnen opgegeten worden.  Daarnaast wordt er nog voor een pauze activiteit gezorgd.

Wat kost Jeugdland?
Jeugdland kost €2,50 per kind per dag. Hiervoor kan overal aan worden deelgenomen, alleen in de Snoepwinkel zijn nog extra centjes nodig.

Kun je betalen met pinpas op Jeugdland?
Helaas is het niet mogelijk om te pinnen.

Wat moet ik mijn kind meegeven naar Jeugdland?
Kinderen kunnen eigen boterhammen meenemen naar Jeugdland. Daarnaast kunt u uw kind een klein bedrag voor iets lekkers mee geven. Dit bedrag hoeft niet hoog te zijn. De prijzen in de Snoepwinkel liggen tussen de €0,05 en €0,60. Geld kan op eigen risico in bewaring gegeven worden bij de kassa. Bij goed weer wordt aangeraden uw kind zwemkleding en een handdoek mee te geven. Ook willen wij u vragen om uw kind een telefoonnummer van u mee te geven.

Kan ik een weekkaart kopen?
Nee, dit is niet mogelijk.

Wat kan mijn kind doen op Jeugdland?
Bekijk hiervoor ‘informatie Jeugdland 2019’ in het menu.

Wat als mijn kind het niet meer leuk vindt?
Uw kind kan in dat geval naar huis bellen. Dit kost €0,20 (zodat de telefoon alleen voor echt dringende telefoontjes gebruikt wordt). Wij willen u vragen uw telefoonnummer mee te geven aan uw kind.

Mijn kind heeft een handicap / ziekte / allergie, mag mijn kind dan ook naar Jeugdland?
Ja, ieder kind is welkom op Jeugdland. Echter wij bieden geen één op één begeleiding aan. Onze vrijwilligers houden uiteraard een oogje in het zeil en begeleiden de kinderen, maar kunnen niet als persoonlijk begeleider aan uw kind verbonden worden. U kind moet dus redelijk zelfstandig kunnen spelen of u moet u kind zelf de gehele dag begeleiden. Kinderen die een ziekte of allergie hebben zijn ook gewoon welkom, maar ook hiervoor geldt dat zij zelfstandig op Jeugdland moeten kunnen spelen. Gedurende Jeugdland zijn er altijd gediplomeerde EHBO-ers aanwezig, echter mogen deze geen medicatie toedienen. U kind moet dus zelf zijn eventuele medicatie kunnen innemen. Wij vragen u wel deze medicatie af te geven in de Staftent, zodat andere kinderen deze medicatie niet per ongeluk kunnen innemen. Breng ons ook op de hoogte van eventuele allergieën, zodat we dit wel extra in de gaten kunnen houden.

Kan ik nog vrijwilliger worden en hoe meld ik me dan aan als vrijwilliger?
Ja dat kan, wij zijn altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers. U kunt zich aanmelden door het invulformulier bij ‘Vrijwilliger worden’ in te vullen, of tijdens Jeugdland uzelf aan te melden.

Mag ik als ouder bij mijn kind blijven op Jeugdland?
Ja, u mag gratis met uw kind mee naar binnen. U hoeft als ouder niet te blijven, maar veel ouders willen hun kind graag even binnenbrengen, totdat zij lekker aan het spelen zijn. Voor ouders die de gehele dag blijven hebben wij speciaal een Oudertent. U kunt dan met u kind afspreken dat deze u daar kan vinden, want de plekken in de tenten bij de activiteiten zijn immers voor de kinderen bedoeld. Naast het andere assortiment kunt u als ouder/verzorger voor €1,- een kopje koffie of thee halen bij de Snoepwinkel.

Mag er gerookt worden op Jeugdland of mogen er huisdieren mee?
Nee, roken is niet toegestaan op het terrein van Jeugdland en ook huisdieren mogen het terrein niet op. Voor de ouders is er buiten de poort onder de kassatent een rookplaats aangewezen. Wij willen u vragen daar te roken.

Moet ik mijn kind een mobieltje meegeven om te kunnen bellen als er wat is?
Nee, dit hoeft niet. In de staftent kan gebeld worden naar huis wanneer u kind dit wil. Om te voorkomen dat ze gaan bellen om te vertellen hoe leuk het is, vragen wij hiervoor € 0,20. Mocht er echt wat aan de hand zijn en uw kind heeft geen geld bij zich, dan kan er uiteraard gebeld worden. Wij adviseren om alle niet noodzakelijke waardevolle spullen thuis te laten.

Wat doen jullie met gevonden voorwerpen?
Gevonden voorwerpen worden gedurende Jeugdland bewaard bij de kassa. Alles wat in de kassatent ligt blijft 3 weken liggen. Na Jeugdland wordt alles wat er nog ligt weggegooid.

Wij wonen niet in Etten-Leur, zijn mijn kinderen dan ook welkom op Jeugdland?
Ja, ook kinderen van buiten Etten-Leur zijn welkom op Jeugdland.

Moet je jezelf van te voren opgeven voor Jeugdland of de activiteiten die er plaats vinden?
Nee, je hoeft je niet van te voren aan te melden of op te geven voor Jeugdland in het algemeen of de activiteiten die er dagelijks plaats vinden. Je kunt gewoon op de dag dat je komt je kaartje kopen aan de kassa en daarna vrij deelnemen aan alle activiteiten. Alleen voor sommige spellen of toernooien moet je jezelf inschrijven, dit kan dan op de dag zelf en dit zal worden omgeroepen.

Hoe gaat Jeugdland om met mijn persoonsgegevens?
U kunt er op rekenen dat wij zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Hoe we dit doen en waarom hebben we uitgewerkt in een privacyverklaring. Deze vindt u hier.

Heeft u andere vragen? Mail ze naar info@jeugdlandettenleur.nl of bel op woensdagavonden of tijdens Jeugdland naar 076 – 503 70 89.