Of het nu de eerste keer wordt dat je komt spelen of een trouwe bezoeker bent van Jeugdland, op deze pagina vind je alle informatie voor een bezoek aan ons evenement. Ook vind je hier het wisselende dagprogramma.

Data

15 juli t/m 1 augustus 2024,
in de weekenden gesloten.

Openingstijden

09:00 uur t/m 16:00 uur

Tussen 12:15 uur en 13:00 uur zijn alle tenten gesloten om te lunchen, we organiseren wel een middagspel. ​

Kosten

€ 3,00 per kind, per dag​

Kom je vaker spelen, dan zijn er ook (voordeligere) Speelpassen te koop.

x

Tenten & activiteiten

Jeugdland heeft een aantal vaste tenten en activiteiten. Deze activiteiten zijn elke dag te beleven. Kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen doen. Je kunt de tenten gewoon inlopen. Voor zowel jongens als meisjes, jong en oud worden passende activiteiten georganiseerd. Naast deze vaste tenten en activiteiten hebben we ook nog wisselende extra activiteiten, die zie je in het dagprogramma.

Spellentent

Bordspelletjes, tafeltennis, airhockey en de ballenbak, de Spellentent staat vol leuke spellen voor jong en oud!​

Knutseltent

De kleine kunstenaars kunnen hier lekker aan de slag om de mooiste kunstwerken te maken.

Kooktent

Na al dat spelen heb je zin in iets lekkers, gratis pannenkoeken en frietjes zijn in deze tent te vinden!

Wateractiviteiten

Neem bij zomers weer een lekkere duik in het zwembad of ga van de waterglijbaan en buikschuifbaan!

Speeltuin

Alleen of met je vrienden lekker zwieren, zwaaien en glijden doe je in onze mooie speeltuin. 

Buiten spelen

Lekker uitrazen doe je op het grote grasveld. Hier worden heel de dag door buiten spellen georganiseerd.

Timmertent

Zelf aan de slag met hamers, spijkers en figuurzagen​ om de mooiste dingen te maken met hout.

Huttenbouw

Naar hartenlust zagen en timmeren. In drie weken ontstaat een echt dorp met hutten gemaakt van pallets.​

Theatertent

Tijd voor een potje bingo, disco, een dansclinic of gave show. Je vindt het allemaal in ons Jeugdland Theater. 

Kassa & Tassentent

Laat je dagje Jeugdland beginnen met het kopen van een kaartje. Je tas en portomonnee kan je hier achterlaten.

Staftent & EHBO

Heb je een vraag, wil je bellen of heb je EHBO nodig? Dat vindt je allemaal bij de vrijwilligers in de Staftent.

Snoepwinkel

Chips, snoepjes, ijsjes of wat te drinken, hier worden de lekkerste dingen verkocht voor kleine prijsjes.

Oudertent

Verzamelpunt voor de kids en hun ouders/begeleiders. In de lunchpauze kun je hier in de schaduw/droog eten.

Dagprogramma

 

Naast de vaste activiteiten die dagelijks op Jeugdland te doen zijn, proberen we ook nog gave wisselende activiteiten aan te bieden en leuke toernooien te organiseren. Zo hoef je je nooit te vervelen op Jeugdland, want er is iedere dag weer iets anders te beleven.

 

Heb je een leuk idee voor een activiteit op Jeugdland 2024? Mail dan naar activiteiten@jeugdlandettenleur.nl wie weet staat het in 2024 op het programma.

Praktische informatie

Wordt dit je eerste keer Jeugdland of wil je weer even weten of je niks belangrijks vergeet voor je bezoek? Lees hieronder alles wat je moet weten voor jouw bezoek aan Jeugdland. Heb je na het lezen nog vragen, kijk dan bij onze FAQ of neem contact met ons op.

Algemeen

Jeugdland is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De kids moeten zelfstandig, of met de hulp van een ouder broertje of zusjes op Jeugdland kunnen blijven. Onze vrijwilligers houden toezicht en zorgen voor de nodige begeleiding bij de activiteiten. Wij geven echter geen 1-op-1 begeleiding Maak daarom goede afspraken met uw kind en zorg dat hij/zij alles bij heeft voor een dagje Jeugdland. U mag als ouder uiteraard u kind(eren) naar binnen brengen en ook weer (tussentijds) ophalen. Als u er wat langer bij wil blijven kan u plaatsnemen in de Oudertent.

Ticketinformatie

Om op Jeugdland te spelen koop je een kaartje bij de Kassa. Je kunt een los dagkaartje kopen of een Speelpas. Met een Speelpas koop je in één keer (voordeliger) toegang voor meerdere dagen of kinderen. Je koopt een aantal bezoeken en bepaald zelf hoe je deze besteed. De pas is dus niet persoonsgebonden.

Toegangsprijzen 2024:

– Dagkaart:                       € 3,-
– Speelpas 5 dagen/ritten:   € 14,50
– Speelpas 10 dagen/ritten: € 29,-
– Speelpas 14 dagen/ritten: € 39,-

Betaalmogelijkheden & kosten

Je kunt bij de Kassa betalen per pin of contant. Bij de Snoepwinkel en in de Staftent (voor het bellen) is het alleen mogelijk contant te betalen. Alle activiteiten zitten in de entreeprijs inbegrepen, met uitzondering van de Snoepwinkel. Hier liggen de prijzen tussen de € 0,10 – € 1,- per artikel. Ons advies is om hier zo’n 5 tot 10 euro voor mee te geven. Dit is ook afhankelijk van hoeveel drinken en snacks u uw kind meegeeft vanuit huis. Bellen kost 20 cent, zo zorgen we dat de telefoon alleen voor dringende zaken gebruikt wordt.

Veiligheid

Jeugdland wordt gehouden op een afgesloten terrein, waarbij het terrein alleen kan worden verlaten langs de Kassa, waar altijd iemand aanwezig is. Het verlaten van het terrein is wel op eigen risico, spreek dus goed af met uw kind of deze zelf naar huis mag, of dat ze worden opgehaald. Voor een veilig verloop hebben we ook een aantal huisregels, die kunt u op onze website en bij de kassa terugvinden. Onze vrijwilligers houden toezicht op naleving hiervan.

Kinderen met een beperking

Bij Jeugdland willen ieder kind een onvergetelijke dag bezorgen, dus ook kinderen met een verstandelijke of fysieke beperking zijn in principe welkom. Wel dient u als ouder of verzorger zelf aanwezig te blijven voor het verlenen van de benodigde hulp. Er zijn geen speciale activiteiten voor deze doelgroep. Houdt er rekening mee dat het evenement buiten is in tenten en op grotendeels onverhard terrein. Helaas beschikken wij op onze huidige locatie niet over een MIVA toilet.

Meenemen gereedschappen

Kinderen mogen een hamer, spijkers, koevoet en handzaag van thuis meenemen voor de Huttenbouw. Ander gereedschap is niet toegestaan. Het gereedschap moet wel in de Huttenbouw blijven gedurende de dag. Het is niet toegestaan met het gereedschap over de rest van het evenemententerrein te lopen. Wij adviseren het gereedschap te voorzien van de naam van uw kind. Uiteraard zorgen wij ook voor hamers, zagen en spijkers, maar op=op.

EHBO & medicijnen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als er wat gebeurt kunnen de kinderen zich melden bij de Staftent, waar ook de EHBO zit. Hier is op Jeugdland altijd iemand aanwezig met een geldig EHBO-diploma.
Kinderen die medicijnen gebruiken moeten zich na binnenkomst met hun ouder en de medicijnen melden bij de Staftent. Wij nemen de medicijnen dan in bewaring. Uw kind moet de medicijnen zelf op de juiste tijd komen ophalen en innemen. Wij kunnen dit niet voor alle kinderen bijhouden en zijn daarnaast niet bevoegd medicijnen toe te dienen. Laat u kind nooit de medicijnen in de tassen bewaren, zodat andere kinderen deze niet per ongeluk kunnen innemen! Ook vragen wij u allergieën van uw kind aan ons te melden, zodat we weten hoe te handelen mocht er onverhoopt wat gebeuren.

Persoonlijke eigendommen

Wij adviseren kinderen zo min mogelijk waardevolle spullen mee te geven. Fietssleutels en portemonnees kunnen bij de Kassa in bewaring worden gegeven. Zorg dat de fietssleutel en portemonnee altijd zijn voorzien van naam van uw kind. Een mobiele telefoon e.d. adviseren wij om thuis te laten, mocht u kind willen bellen dan kunnen ze hiervoor terecht in de Staftent. Jassen en tassen kunnen naast de Kassa in de Tassentent worden weggelegd. Er staan hier een aantal kasten waar de kinderen zelf hun jas en tas kunnen wegleggen. Zorg dat uw kinderen hier geen portemonnees, mobiele telefoons, medicijnen e.d. in laten zitten! Het in bewaring geven van persoonlijke eigendommen en gebruik van de Tassentent is gratis, maar ook op eigen risico.

Eten & drinken

Kinderen die een hele dag naar Jeugdland komen dienen zelf voldoende eten en drinken mee te nemen. Ze kunnen daarnaast in de Kooktent pannenkoeken (hele dag) en friet (alleen ‘s middags) krijgen, dit zit bij de entree inbegrepen. In de Snoepwinkel zijn snoepjes, drinken, chips en ijsjes te koop tegen kleine prijsjes. De Kooktent en Snoepwinkel zijn echter net als de andere tenten tussen 12:15 uur en 13:00 uur gesloten. Er wordt tijdens de middagpauze wel aan iedereen een bekertje ranja uitgedeeld. Bij warm weer zal vaker ranja worden uitgedeeld en er is een waterpunt bij de toiletten, waar iedereen water kan pakken. Neem hiervoor wel een eigen (herbruikbare) fles of beker mee.

Parkeren & fietsenstalling

Jeugdland beschikt over een eigen fietsenstalling binnen en buiten de poort. De stallingen worden niet bewaakt. Zet je fiets dus goed op slot. Er mogen geen fietsen buiten de aangewezen stallingen worden geplaatst i.v.m. de vrije toegang tot Jeugdland en de brandweer. Als u als ouder uw kind met de auto komt afzetten, adviseren wij u te parkeren op het parkeerterrein naast de brandweer. U mag hier met een blauwe kaart 4 uur staan. Wilt u langer parkeren, op het parkeerterrein bij het BP-tankstation of het Stationsplein mag u onbeperkt gratis parkeren. 

Goed & slecht weer

Jeugdland gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg wel dat uw kind bij dagen met kouder en/of regenachtig weer hier goed op gekleed is. Zij moeten via buiten naar andere tenten en de tenten zijn niet verwarmd. Omdat Jeugdland in de zomer wordt gehouden gaan we er natuurlijk vanuit dat het over het algemeen mooi zomers weer is. Bij warm weer zullen wij extra activiteiten met water doen. Ook hebben we dan een waterglijbaan en buikschuifbaan. Geef u kinderen op deze dag dus zwemkleding, droge kleding en een handdoek mee. Er zijn geen aparte kleedruimtes aanwezig, omkleden kan in de toiletten.

Roken & huisdieren

Jeugdland is een kinderevenement en dus rookvrij! Er mag binnen de poort nergens worden gerookt, behalve door de vrijwilligers bij de Staftent tijdens hun pauzes. U mag dus alleen roken buiten ons terrein, maar liever nog hopen wij dat u in de buurt van Jeugdland helemaal niet rookt. Goed voorbeeld, doet goed volgen. Ook het meebrengen (huis)dieren is niet toegestaan. Ook niet als deze zijn aangelijnd. Wij vragen om uw begrip en medewerking.

Contactgegevens

Wij vragen u te zorgen dat uw kind altijd contactgegevens bij heeft waarop wij u of een andere verzorger kunnen bereiken. Zo kunnen wij u bereiken wanneer uw kind ziek wordt of naar huis wil. U kind kan voor het bellen terecht in de Staftent.

Gevonden voorwerpen

Naast de kassa staat gedurende Jeugdland een bak voor de gevonden voorwerpen. Alles wat wij vinden zullen wij in deze bak doen. Na Jeugdland blijven gevonden voorwerpen nog even bewaard, maar uiteindelijk ruimen we alle gevonden spullen op.

Toiletten

Jeugdland beschikt over vier toiletten die gratis toegankelijk zijn voor de kinderen. Zij moeten wel zelf in staat zijn naar het toilet te gaan, wij bieden hierbij geen ondersteuning. De toiletten kunnen ook als kleedruimte gebruikt worden.

Huisregels Jeugdland evenement

Bij het betreden van het evenemententerrein gelden de volgende huisregels:

 

 1. Een bezoek en/of deelname aan Jeugdland is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ouders/begeleiders van betalende kinderen mogen gratis mee naar binnen ter begeleiding of ondersteuning.
 2. Kinderen hebben een geldig entreebewijs nodig. Gekochte entreebewijzen worden niet teruggenomen. Bij ontzegging van de toegang bij overtreding van ons huisreglement heeft u geen recht op restitutie.
 3. Op het gehele terrein van Jeugdland is het voor bezoekers verboden om te roken.
 4. Huisdieren zijn niet toegestaan op het evenemententerrein van Jeugdland.
 5. Betreden van het evenemententerrein en deelname aan de activiteiten is geheel op eigen risico en voorbehouden aan degene met een geldig entreebewijs.
 6. Het programma en de doorgang van de activiteiten is ten alle tijden onder voorbehoud en afhankelijk van o.a. het weer; er is geen restitutie mogelijk.
 7. Bezoekers die medicatie bij zich hebben dienen dit in te leveren bij de Staftent; de bezoeker dient de medicatie zelf op te halen en in te nemen.
 8. De organisatie en/of de vrijwilligers kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel, materiële en/of immateriële schade, die u als bezoeker mocht ondervinden.
 9. Portemonnees, telefoons, sleutels e.d. kunnen kosteloos in bewaring worden gegeven bij de kassa. Het meenemen en/of in bewaring geven van (waardevolle) spullen is ten alle tijden voor eigen risico.
 10. Fietsen dienen in de daarvoor bestemde stalling(en) te worden geplaatst; fietsen die de toegang en (nood)uitgangen blokkeren worden verwijderd.
 11. Het aanbrengen van letsel aan personen of schade aan gebouwen of materiaal zal worden verhaald op de veroorzaker.
 12. Vanzelfsprekend zijn (soft)drugs, alcoholische dranken, wapens, messen, stokken e.d. (anders dan een hamer/zaag t.b.v. de huttenbouw) verboden.
 13. Per tent en/of activiteit kunnen aanvullende regels of voorwaarden gelden.
 14. U dient instructies van de organisatie ten alle tijden op te volgen.
 15. Wij behouden ons het recht voor om bij overlast gevend gedrag en/of niet opvolgen van instructies van de organisatie u de toegang te ontzeggen.
 16. Bij strafbare feiten zullen wij altijd aangifte doen bij de politie.
 17. In alles waarin dit reglement niet voorziet beslist het de organisatie.

Contact

Wipakker 6 4872 XH Etten-Leur
(naast de brandweerkazerne)

076 - 5037 089
(op woensdagavond tussen 19.30 -22.30 uur en tijdens Jeugdland)

info@jeugdlandettenleur.nl