Doe mee, word vrijwilliger!

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die het leuk vinden om de kinderen op Jeugdland te begeleiden bij de diverse activiteiten. Maar naast begeleiding tijdens Jeugdland hebben we ook het hele jaar door genoeg te doen voor jou als vrijwilliger. Want na een editie van Jeugdland in de zomer, beginnen we in het najaar altijd weer met de voorbereidingen voor de volgende editie. Zo zijn we iedere woensdagavond met een clubje vrijwilligers bezig met onderhoud van onze materialen en het voorbereiden van de knutselwerkjes en andere activiteiten. Er is dus altijd wel iets te doen wat je leuk vindt of goed kan.

Interesse gewekt, lees dan snel verder. Aanmelden als vrijwilliger? Vul dan het contactformulier onder aan deze pagina in!​

Leerzaam en gezellig!

Je mag al vrijwilliger worden vanaf het jaar waarin je 15 jaar wordt. Ook is het mogelijk om maatschappelijke stage bij ons te lopen. Naast dat je een fijne tijd hebt met de kinderen, leer je ook een hoop nieuwe mensen kennen binnen onze vrijwilligersgroep. Vrijwilligerswerk is leuk, leerzaam en bovenal ook erg gezellig. Heb je zelf kinderen? Dan mogen jouw kids gratis mee naar binnen op dagen dat je zelf als vrijwilliger komt helpen​.

Vrijwilliger vanaf een halve dag

Het is niet verplicht om alle dagen aanwezig te zijn. Dit mag je zelf indelen. Je kunt al vanaf een halve dag vrijwilliger worden! Ter voorbereiding van Jeugdland en om elkaar beter te leren kennen zijn er altijd twee vrijwilligersvergaderingen waarbij we samen met het bestuur en de vrijwilligers vooruit kijken naar het komende Jeugdland. ​Kun je alleen door het jaar heen omdat je in de zomer op vakantie bent, ook dan kan je ons helpen in de voorbereidingen.

Wij zorgen goed voor jou!

Wij zorgen tijdens Jeugdland  voor koffie en thee met een koek in de pauzes. Tussen de middag kun je ook een kopje soep krijgen. Aan het einde van iedere dag evalueren we met elkaar hoe het is gegaan met een koud drankje in de hand. Op de zaterdagavonden tijdens Jeugdland organiseren we leuke activiteiten voor vrijwilligers. Zo is er een barbecue, activiteitenavond en een afsluitavond.​ Het nieuwe jaar trappen we af met een gezellige nieuwjaarsborrel.

Enthousiast geworden en wil je je opgeven als vrijwilliger? Meld je dan aan!

Verklaring omtrent gedrag & afspraken

​Op Jeugdland heeft iedere vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. De aanvraag van deze verklaring is gratis voor jou als vrijwilliger en wij zetten de aanvraag voor je klaar. Jij hoeft alleen wat gegevens te bevestigen en de VOG bij ons in te leveren.  Na 3 jaar vragen we opnieuw een VOG aan, om te kijken of je nog steeds voldoet aan de eisen om bij ons vrijwilliger te kunnen zijn. Zo is er een zo veilig mogelijk klimaat voor de kinderen en onze vrijwilligers.

 

De afspraken waar ons aan houden met elkaar zijn vastgelegd in een gedragscode seksueel grensoverschrijdend gedrag en bijbehorend meldprotocol.  Ook hebben we de praktische afspraken vastgelegd in het document ‘vrijwilligersafspraken’. Indien de VOG niet (opnieuw) wordt verstrekt of je handelt niet binnen de grenzen van de gedragscode of onze vrijwilligersafspraken dan kun je helaas niet (meer) als vrijwilliger aan de slag bij Jeugdland.

Gedragscode vrijwilligersafspraken

Vertrouwenspersoon

Stichting Jeugdland beschikt over een vertrouwenspersoon. Dit is Myrthe Derijck. Zij is bereikbaar voor zowel vrijwilligers, kinderen en ouders/verzorgers via vertrouwenspersoon@jeugdlandettenleur.nl

 

Wanneer er sprake is van seksueel grensoverschrijdend gedrag, of ander gedrag wat niet toelaatbaar is volgens de gedragscode of het vrijwilligersreglement, kan er contact opgenomen worden met de vertrouwenspersoon.

 

De vertrouwenspersoon is een vrijwilliger op Jeugdland die verantwoordelijk is voor het naleven van het meldprotocol en de gedragscode in samenspraak met het bestuur. Alles wat tegen de vertrouwenspersoon wordt verteld, is vertrouwelijk. Dit wordt dus niet zomaar met anderen gedeeld, behalve waar dit verplicht is volgens het meldprotocol.​​

stuur de vertrouwenspersoon een e-mail

Word vrijwilliger!

Door onderstaand formulier volledig in te vullen kun je jezelf aanmelden als vrijwilliger van Stichting Jeugdland Etten-Leur. Wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

6 + 10 =

Contact

Wipakker 6 4872 XH Etten-Leur
(naast de brandweerkazerne)

076 - 5037 089
(op woensdagavond tussen 19.30 -22.30 uur en tijdens Jeugdland)

info@jeugdlandettenleur.nl