Doe mee, word vrijwilliger!

Vrijwilligers heb je nooit genoeg, daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor ons enthousiaste team. Onze groep bestaat uit ca. 70-90 actieve vrijwilligers per jaar. Hiervan wisselt ieder jaar ongeveer 1/3, dus we hebben een stabiele vaste kern. Lijkt het je leuk om de kinderen op tijdens het evenement Jeugdland te begeleiden bij de diverse activiteiten, of ben je juist erg handig en klus je graag? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees snel verder en meld je aan.

Leerzaam en gezellig!

Vrijwilligerswerk is super leuk, heel leerzaam en bovenal ook erg gezellig. Naast dat je de kinderen de tijd van hun leven bezorgd, leer je een hoop nieuwe mensen kennen binnen onze hechte en diverse vrijwilligersgroep van ca. 80 actieve vrijwilligers. Dit is een groep mensen van jong tot oud en met diverse kennis en vaardigheden. Zo kun je vast nog iets bijleren en wij ook weer van jou!

Vrijwilliger vanaf 13 jaar

Te oud om te komen spelen? Wordt dan vrijwilliger, dit kan vanaf dat je 13 jaar bent. Je bent dan tot aan je 18e verjaardag ‘junior vrijwilliger’. Op een paar uitzonderingen na doe je alles wat oudere vrijwilligers ook doen en je krijgt altijd een volwassen vrijwilliger als buddy.
En ben je nou zo’n 18+er, dan zijn wij ook zeker op zoek naar jou voor de juiste mix van onze vrijwilligersgroep. 

Vrijwilliger vanaf een paar uur

Je kunt al vanaf een paar uur vrijwilliger bij ons worden! Zo is het niet verplicht om alle dagen aanwezig te zijn tijdens het evenement. Vanaf een halve dag kun je al meedraaien. Maar kun je alleen in de avonduren of juist alleen buiten de zomervakantie, ook dan is er genoeg te doen in de voorbereidingen. Je mag bij ons zelf bepalen hoeveel tijd je erin steekt, jij geeft aan wanneer je kan!

Altijd iets doen wat bij je past

Er is bij ons zoveel te doen, dat er altijd wel iets tussen zit wat je goed kan of leuk vindt om te doen. Knutselen, huttenbouwen of frietjes bakken, samen met jou kijken we hoe we je het beste kunnen inzetten. En ben je meedere dagen of weken als vrijwilliger op Jeugdland, dan kun je uiteraard ook bij verschillende activiteiten staan.

Je krijgt er veel voor terug

Naast die blije kindergezichtjes heeft vrijwilligerswerk bij ons nog een aantal voordelen. Zo mogen je eigen kinderen gratis komen spelen op de dag dat jij aanwezig bent. Ook organiseren we het hele jaar door diverse leuke activiteiten, waar je gratis of tegen een kleine vergoeding aan kan deelnemen.  Tot slot staat vrijwilligerswerk goed op je CV. 

Wij zorgen goed voor jou!

Bij iedere vergadering, klusavond of evenementdag zorgen we voor een bakkie koffie (of thee). Na een dag Jeugdland of een avondje voorbereiden drinken we gezamenlijk een drankje, al dan niet met een snack. Tijdens de opbouw en afbraak van het evenement zorgen wij ook voor lunch en/of avondeten als we aan het werk zijn. Kortom, wij zorgen voor jou!

x

Enthousiast geworden en wil je je opgeven als vrijwilliger? Meld je dan aan!

Verklaring omtrent gedrag & afspraken

​Op Jeugdland heeft iedere vrijwilliger een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. De aanvraag van deze verklaring is gratis voor jou als vrijwilliger en wij zetten de aanvraag voor je klaar. Jij hoeft alleen wat gegevens te bevestigen en de VOG bij ons in te leveren.  Na 3 jaar vragen we opnieuw een VOG aan, om te kijken of je nog steeds voldoet aan de eisen om bij ons vrijwilliger te kunnen zijn. Zo is er een zo veilig mogelijk klimaat voor de kinderen en onze vrijwilligers.

 

De afspraken waar ons aan houden met elkaar zijn vastgelegd in een gedragscode seksueel grensoverschrijdend gedrag en bijbehorend meldprotocol.  Ook hebben we de praktische afspraken vastgelegd in het document ‘vrijwilligersafspraken’. Indien de VOG niet (opnieuw) wordt verstrekt of je handelt niet binnen de grenzen van de gedragscode of onze vrijwilligersafspraken dan kun je helaas niet (meer) als vrijwilliger aan de slag bij Jeugdland.

Gedragscode vrijwilligersafspraken

Vertrouwenspersoon

Stichting Jeugdland beschikt over een vertrouwenspersoon. Dit is Myrthe Derijck. Zij is bereikbaar voor zowel vrijwilligers, kinderen en ouders/verzorgers via vertrouwenspersoon@jeugdlandettenleur.nl

 

Wanneer er sprake is van seksueel grensoverschrijdend gedrag, of ander gedrag wat niet toelaatbaar is volgens de gedragscode of het vrijwilligersreglement, kan er contact opgenomen worden met de vertrouwenspersoon.

 

De vertrouwenspersoon is een vrijwilliger op Jeugdland die verantwoordelijk is voor het naleven van het meldprotocol en de gedragscode in samenspraak met het bestuur. Alles wat tegen de vertrouwenspersoon wordt verteld, is vertrouwelijk. Dit wordt dus niet zomaar met anderen gedeeld, behalve waar dit verplicht is volgens het meldprotocol.​​

stuur de vertrouwenspersoon een e-mail

Word vrijwilliger!

Door onderstaand formulier volledig in te vullen kun je jezelf aanmelden als vrijwilliger van Stichting Jeugdland Etten-Leur. Wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

15 + 7 =

Contact

Wipakker 6 4872 XH Etten-Leur
(naast de brandweerkazerne)

076 - 5037 089
(op woensdagavond tussen 19.30 -22.30 uur en tijdens Jeugdland)

info@jeugdlandettenleur.nl